Håkvik skole - nyheter

Elevundersøkelsen

I uke 43 tar 5.-7.trinn elevundersøkelsen.

Nytt flytskjema fra FHI

I forbindelse med gjenåpning av landet etter koronanedstenging har FHI laget et nytt flytskjema for både voksne og barn. Vi oppfordrer foresatte til å bruke det for å vurdere om barna kan dra på skolen eller ikke dersom de er syke.

DKS for 1.-4.trinn

Onsdag 13.oktober får 1.-4.trinn besøk av DKS og forestillingen "Kort fortalt - klassikere". Tre klassiske bokverk er gjort om til muntlige fortellinger. Dere kan lese mer om forestillingen på hjemmesiden til DKS Nordland.

DKS: Ravi leker med toner og ord

Onsdag 22.september er det tid for skoleårets første DKS-forestilling. Vi får besøk av artisten Ravi og forestillingen er for 1.-7.trinn. Dere kan lese mer om den på hjemmesiden til DKS.

Når skal barnet holdes hjemme?

Vi følger nå grønt nivå i smittevernveilederen fra Utdanningsdirektoratet, noe som tilsvarer en tilnærmet normal skolehverdag uten kohorter og soner. Vi har fortsatt fokus på god håndhygiene, og det er fortsatt viktig at syke barn holdes hjemme fra skolen. Se flytskjema fra FHI med oversikt over når barn skal holdes hjemme fra skolen og når de bør testes for covid-19.

Velkommen til nytt skoleår!

Første skoledag for skoleåret 2021/2022 er mandag 23.august.

1.klasse: 09:00 - 11:00

2.-7.klasse: 08:30 - 11:30

SFO har vanlig åpningstid fra 07:30-16:15.

Vi gleder oss til å møte nye og gamle elever igjen!

Bestille skolemelk

Det er nå åpnet for å bestille skolemelk for skoleåret 21/22. Foresatte bestiller selv skolemelk fra skolelyst.no.

Nytt fra i år er at alle typer melk tilbys til alle trinn. Dette etter ønske fra elevrådet, som FAU har godkjent.

Bestille skolefrukt

Håkvik skole tilbyr skolefrukt til sine elever. De som ønsker å bestille skolefrukt gjør det på nettsiden skolefrukt.no

God sommer

Håkvik skole ønsker alle elever, foreldre og ansatte en riktig god sommer!

  • SFO er feriestengt i uke 27, 28, 29 og 30.

  • SFO er åpent fra mandag 2.august.

  • Første skoledag etter ferien er mandag 23.august.

Til høsten fortsetter Silje Pettersen som rektor på skolen, og er konstituert i jobben fram til 1.januar.

Rydd en strand 2021

Denne uken har elevene deltatt på den årlige ryddeaksjon "Rydd en strand". Klassene har jobbet hardt langs hele strandsonen fra Skjomnes til Emmenes.

Samtidig som vi ser at det hjelper med årlig plukking i samme området, lar ungene seg skremme av mengden søppel vi finner. Vi har lært om konsekvensene forurensningen har på dyreliv og menneskelig trivsel i fjæra, mikroplast og hva som må til for å rette på denne enorme forsøplingen.

Også i år er mesteparten av søppelet plast, tauverk,isopor, metall og hermetikk. Et par flaskeposter fant vi også.

Håkvik skole er stolt over jobben elevene har gjort!

Sommerles 2021

Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7.trinn som varer fra 1.juni til 31.august. På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier, lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser. Les mer om Sommerles på altom.sommerles.no.

Vi oppfordrer alle elevene på Håkvik skole til å delta på kampanjen. Forskning fra England og USA viser at barn som ikke leser i løpet av sommeren minster inntil 3 måneder med lesekompetanse. Barn som leser og er med på lesekampanjer mister minimalt.

Skolenes sangdag 12.mai

Alle sang med på sangene i hver sine soner på "Skolenes sangdag"

Kampanje mot hodelus

For å sikre en lusefri vår oppfordrer FHI alle skoler og barnehager til å gjennomføre kampanje mot hodelus i uke 10/11. Vi oppfordrer derfor alle foresatte til å sjekke barna for hodelus. Hvordan dere sjekker og behandler hodelus kan leses om i denne brosjyren fra FHI.

Solmarkering

Sola skinte på flaggstanga 16.februar. Hele skolen var samlet i hver sine soner for å markere dette. 1.klasse ledet an med solsanger og Blime-dansen for å feire at sola er tilbake i Håkvik.

Skøytedager i januar

Alle klassene på Håkvik skole har hatt skøytedager i januar. Noen har vært på Silvannet, og noen har vært på skøytebanen i Håkvik. Fornøyde og aktive unger!


God jul og godt nyttår

Vi på Håkvik skole ønsker alle sammen en riktig god jul og godt nyttår.

Første skoledag etter juleferien er mandag 4.januar.

Innskriving av nye 1.klassinger

Innskriving for elever som er født i 2015 og skal starte i 1.klasse høsten 2021 er åpen fra 15.-30.november.

Som foresatt må du logge inn på Visma flyt skole. Logg på med BankID og for å takke ja til skoleplass må du trykke på "samtykke" og deretter "ja". Søknad om SFO-plass gjøres også der, og fristen for det er 1.mars 2021.

Mer informasjon på Narvik kommunes hjemmeside.

ELEVUNDERSØKELSEN

Pålogging for elever: https://elfu.udir.no/Respondent/Login.aspx

I uke 44 gjennomfører 5.-7.trinn elevundersøkelsen. Det er en spørreundersøkelse om elevenes læring og trivsel på skolen.

Mer informasjon til foresatte

Elevrådet og skolestruktur

Elevrådet i Håkvik deltok på nettmøte med administrasjonen og politikerne i Narvik kommune om skolestruktursaken. Elevrådet hadde flere innspill til møtet, og de var opptatt av å fortelle om det som er bra med Håkvik skole. De fortalte også om hva de mener kan gjøres for at skolen skal bli enda bedre. Elevrådet hadde også mange tanker om hvilke fordeler og ulemper det er ved å begynne på ungdomsskolen på Ankenes eller i byen.

Aktivitetsdag i fjæra

Onsdag i uke 36 arrangerte 7. trinn aktivitetsdag for resten av skolen. Dette er en årlig tradisjon, og årets utgave ble holdt på håkvikleira. Her var det 9 ulike stasjoner som alle elevene var innom, i grupper på tvers av trinnene. Til tross for litt varierende høstvær var alle i godt humør, og det ble en kjempefin dag. Årets aktiviteter var vardebygging, skattejakt, sisten, stjerneorientering, “ku og fjøs”, landart, filmquiz, flyndrekast og vannrør med ball.

Tinestafetten 2019

Håkvik skole deltok med fire lag på Tinestafetten på Narvik stadion tirsdag 9.mai. 7.trinn stilte med to lag og 16 elever deltok. Begge lagene vant overlegent i hvert sitt heat, og Håkvik skole sprang i mål lenge før konkurrentene. Lag 1 fra 7.trinn satte til og med runderekord på stadion med 4:24.43.

6.trinn stilte også med to lag og 16 elever deltok. Det ene laget kom på 2.plass, mens det andre laget vant i åpen klasse.

Elevene som ikke deltok i stafetten var med for å heie på medelevene sine.

Elever og lærere er svært fornøyde med dagen og innsatsen til de spreke Håkvikelevene.


Strandryddeuka 2019

Hele Håkvik skole har vært med på strandryddeuka. Vi har samlet inn søppel fra ytterst på Skjomnes til Tangbergan. I år fant vi mindre søppel enn tidligere år. Det viser vel at det nytter med ryddeaksjoner. Det var kaldt, men elevene våre jobbet kjempegodt!

Tilgang på Appwriter og TxtAnalyser

Alle elever i Narvikskolen har nå tilgang til å bruke AppWriter og TxtAnalyser.

AppWriter er et lese- og skrivestøtteverktøy. TxtAnalyser er et språkverktøy som

kan korrigere elevenes stave- og grammatikkfeil i sanntid. Begge verktøyene kan

brukes av alle elever.

Elever og lærere på skolen får fremover opplæring i bruk av verktøyene.

Les mer om verktøyet her.


Visma Flyt skole - foresatte

På Håkvik skole ta kontakt med liv.heidi.bakke@narvikskolen.no eller astri.sletteng@narvikskolen.no for spørsmål.

Spørsmål angående Visma Flyt og SFO kontakt merete.oien@narvikskolen.no